Leffelaar.nl maakt gebruik van cookies.

Leffelaar.nl gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op de website.

Leffelaar Opleidingen/Veerman College

Voedingsleer

Voeding neemt in ons dagelijks leven een buitengewoon belangrijke plaats in; ook bij sportbeoefening, prestatiebevordering en herstel van ziekte/operatie is het van enorm belang. Uit een groot aantal wetenschappelijke publicaties is naar voren gekomen welke mogelijkheden er liggen bij de toepassing van een correcte voedingsinterventie. De juiste voeding is essentieel voor het hebben en houden van een gezond lichaam. Dat geldt voor iedereen, jong en oud, ziek of gezond. Tegenwoordig besteden we veel minder tijd aan onze voeding dan vijftig jaar geleden. De industrie lijkt uitkomst te bieden door een steeds rijker aanbod aan ‘gezonde’ voedingsmiddelen. Hierdoor eten en drinken we te veel suiker, te veel lege calorieën en krijgen we te weinig essentiële voedingsstoffen binnen. Het resultaat: we lopen een groter risico op het ontwikkelen van chronische ziekten.

De cursus biedt de deelnemers een grote hoeveelheid en direct in de praktijk toepasbare kennis op het gebied van voedingsinterventie.

Dit vak is deels ondergebracht in een zelfstudiemodule. De cursist wordt in staat gesteld om aan de hand van bestudering van de lesstof vragen te beantwoorden en te mailen.

 Afbeeldingsresultaat voor voedingsleer

Inhoud lessen


- Voeding is biochemie: elke hap heeft impact op de processen in het lichaam
- Focus op voedingsstoffen i.p.v. op calorieën
- Het principe van synergie: het belang van whole food
- Invloed van voeding op gedrag